fredag 17 oktober 2008

En dag med "Lolek" och "Bolek"


Vaknar vid 8-tiden ser solen stiga upp! Jaha ytterligare en solig dag..(har regnat 5 dagar sen maj).. Käkar frukost glor lite på CNN, har det hänt något i världen?.. skit samma! vi är ju här nu ,där det är varmt o skönt!.. kastar oss upp på "mopparna" mot arbetsplatsen vid 10-tiden. Vi bygger ute-kök åt en Norrman..(som är en alldeles egen historia) murar å putsar lite när vi upptäcker att mer material behöver anskaffas ,på "mopparna" igen..nu bär det iväg mot La- canada , det stora shopping paradiset (finns allt du inte behöver).. Nu blir "grabbarna grus" barn på nytt. Här ska konsumeras bort lite ångest!..o så bär det väg mot trä avd , vi ska köpa skivor så att vi kan böja till ett valv!..då behöver man naturligtvis även kolla flexibiliteten på skivan man ska ha..så jag står där o böjer ett tag! å se på fan!! skivan går sönder i ett brak! den liksom bara upplöses i en knall!, det blir dödstyst i hela butiken alla reagerar utom han som sitter i kassan , han lyfter inte ens på ögonbrynen (som om det var fullt normalt att "polska" gästarbetare bryter sönder varorna).. jag tänker nu är det kokta fläsket stekt!.. men jag har ju tur har ju "Bolek" med mig, han kan tolka..förklara att det var en "olycka" men tack o hej! han var försvunnen som en avlöning! ...så det var bara att skyndsamt ge sig av!.. hittade "Bolek"på blomsteravd dubbelvikt av garv... han sa att det var det djävligaste han sett på länge "bara kliva in o bryta sönder" man gör inte så i Spanien! så nu var det bara o lätta!...


Så var det dax för dagens första "nära döden upplevelse".. att åka ap-trimmad moppe i Spanien är en sån, bilar bussar o lastbilar försöker hela tiden att göra dig till mos!! å vi tog ju naturligtvis motorvägen!! Efter ett par nära överkörningar.kollisioner och avåkningar var vi hemma... Dagen var ju inte slut så dax för nästa projekt och nästa nära döden upplevelse!!
Det stora antenn fixet!!
Pim våra hyresvärd vill ha upp sin antenn å det ska ju inte vara något problem tänkte "Lolek" o "Bolek"..skit vad det sket sig!!
Själva tornet var 6 m o den resterande antenn biten var 6m.."frågeställning"? har någon stått 6m upp o försökt och balansera ytterligare 6m antenn som ska stickas in i ett hål som är lika stort som röret??..Förmodligen inte!! kan tala om av egen erfarenhet!...DET GÅR INTE!!...
man får upp röret ca 5m sen blir det tung! o vingligt!... och så ska man ju försöka att låta bli och garva oxå... så röret o vi for i backen! vi överlevde men inte röret!! (nästa gång ringer vi brandkåren!!)

1 kommentar:

Fridabörjesson sa...

hallå din loppbitne sjöman.=)